Extern(e) bestuur/commissie


Am. Ruiter •

Amicae, amicique,

De Landelijke Kamer van Verenigingen heeft zijn oorsprong in Delft, YES!Delft is één van de succesvolste start-up incubators van Europa, de eerste Navigator én C.S.F.R. vereniging waren in Delft, nergens in het land waar de studentenvakbond (VSSD) nog zo actief is en de grootste studentenpartij (STIP) vind je hier. In de loop der jaren is de studentencultuur in Delft altijd actief en pionierend geweest, deze mentaliteit is uniek en mag geprezen worden.

Er zijn dus tal van organisaties in Delft waar je als student actief in kan zijn, zowel als bestuur of als commissie. Het is goed om te zien dat vele C.S.R.-ers dat ook doen. Vaak gehoorde argumenten om ook extern actief te zijn is dat je de gehele studentenwereld leert kennen wat naast leerzaam ook erg jeuk is. Daarnaast is het erg opbouwend voor je geloofsleven, aangezien je in aanraking komt met andere opvattingen over het geloof. En als laatste zijn er extern uitdaginen, bijvoorbeeld van politieke aard, die je bij C.S.R. niet hebt.

Met dit draadje zal ik jullie op de hoogte stellen van alle manieren om je extern te ontplooien. Aangezien mijn mailbox soms overstroomt voor commissie- of bestuursmogelijkheden, en ik die dingen zelf liever niet naast mijn abactiaat wil doen, zal ik ze hier plaatsen voor jullie.

De abactis

bewerkt door
bewerkt door

Niet ingelogd

Hi everyone!

Are you looking for something exciting to do next year? Do you want to challenge yourself besides your study and gain practical experience while having a great time?
AIESEC Delft is recruiting new part-time board members for 2018!

Do you want to know more about what you can do and learn with AIESEC? Come to our information lunch on the 23rd! The location is Kanaalweg 4 (The old DUWO office). Find more information on the Facebook event:
Hope to see you there!

P.S. If you already know what we're all about and want to apply now, apply via this link:
DEADLINE: 30th of October 23:59
For more questions you can also contact Talitha Brenninkmeyer at talitha.brenninkmeyer@aiesec.net or have a look at www.aiesec.nl/boardmembership/


bewerkt door


Niet ingelogd

Zoek je een bestuursjaar dat je intellectueel uitdaagt, waar je je ideeën in kwijt kunt en waar je op hoog niveau met beleidsmedewerkers samenwerkt aan baanbrekende oplossingen?
Werk je graag in een team van inspirerende mensen aan complexe problemen?
Wil je een positie waarin je in korte tijd veel kunt leren?

Solliciteer dan bij Lijst Bèta voor de Studentenraad. De Studentenraad kan je zien als de politiek op je eigen universiteit: de Studentenraad is de wettelijke vertegenwoordiger van alle studenten van de TU Delft en gesprekspartner met het College van Bestuur. Voordat er een grote verandering plaatsvindt, moet je mensen van je idee overtuigen en meekrijgen. Hiervoor zijn inhoudelijk sterke argumenten erg belangrijk, maar met dat alleen kom je er niet. Politiek werkt in belangen, elke partij komt voor een andere groep op en daarom moeten compromissen gesloten worden.

Als raadslid krijg je heel snel de spelletjes door en wordt je er zelf ook écht beter in. Buiten een ongelofelijk leuk en interessant jaar onderga je een enorme ontwikkeling op persoonlijk en professioneel vlak.

En welke partij is er beter om dit te doen dan Lijst Bèta? Bij ons kun je écht grote veranderingen leiden in het onderwijs. Als Lijst Bèta werken wij op constructieve wijze aan verbetering van onderwijs, om zo voor elke student goed onderwijs te kunnen garanderen. We gaan uit van intrinsieke motivatie, waardoor jij je studie kan halen op je eigen tempo en op je eigen manier. Concreet doen we dit bijvoorbeeld door mee te praten over twee miljoen extra investeren in onderwijs (hele SR), oefententamens verplicht beschikbaar maken, of beurzen voor goede docenten beschikbaar maken. Dit zijn maar een paar van de dingen die we in de afgelopen jaren voor elkaar hebben gekregen. Wil jij ook je stempel drukken op je universiteit? Neem dan contact op met !


bewerkt door


Am. Ruiter •

"Politiek waarnemer worden voor Woord en Daad?

Heel graag brengen wij de derde editie van de masterclass MP Watch bij u onder de aandacht. Van maart tot en met juni biedt Woord en Daad plaats aan maximaal vier masterstudenten om zich te ontwikkelen tot scherpe politieke waarnemers op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en internationale politiek.
De uitdaging bestaat onder meer uit een reis naar een land waar Woord en Daad actief is, samen met Woord en Daad-medewerkers. Daarvoor zullen al enkele workshops gegeven worden over o.m. politiek en ontwikkelingssamenwerking, lobbyen en communicatie. Na de reis zullen de studenten o.a. enkele Kamerleden volgen, en hen van scherpe adviezen voorzien. De deelnemers zullen ook met regelmaat blogs en artikelen schrijven waarin zij hun politieke analyses verwerken.

Solliciteren voor deze uitdaging kan tot en met 13 december. In het onderstaande document vindt u meer informatie."


Am. Ruiter •

Geachte heer, mevrouw, bestuur,

Hierbij de vraag deze mail door te sturen aan u leden:

The Green Village en de gemeente Delft gaan in 2017 experimenteren met het versneld mogelijk maken van duurzame innovaties. Hiervoor hebben we een flexibel Omgevingsplan nodig dat we samen met je willen maken. Meebouwen aan de stad! Denk je mee?

Binnenkort vindt er weer een participatiebijeenkomst plaats waar kan worden meegedacht over het Omgevingsplan voor The Green Village.
Indien je wilt meedenken kun je je aanmelden door een e-mail te sturen naar omgevingswet@delft.nl

Datum/tijd: dinsdag 19 december inloop om 19.15, start 19.30 tot 21.45 uur

Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je locatiegegevens en informatie over de opzet van de avond.

Informatie
Vragen en antwoorden over het experiment met het versneld mogelijk maken van duurzame innovaties vind je via www.delft.nl/thegreenvillage.
Op deze pagina vind je na afloop ook een kort verslag van de bijeenkomsten.
Op www.delft.nl/delftsdoen vind je uitgebreide informatie over de Delftse Participatieaanpak.
Mocht je nog vragen hebben, dan kun je een bericht naar dit e-mailadres sturen.

Met vriendelijke groet,

Derk van Rees
Gemeente Delft, Projectleider Omgevingsplan The Green Village


Serge Santoo
The Green Village Manager Marketing
Communicatie & Co-creatie

bewerkt door
bewerkt door

Am. Ruiter •

Geacht bestuur,

Wilt u een berichtje van ons mimeteam in uw mededelingenmail / op uw interne Facebookpagina plaatsen? (Komt voor de bakker Tieneke!)

Het E&R mimeteam is onderdeel van E&R landelijk. E&R staat voor Evangelisatie & Recreatie lijkt een beetje op het grotere Dabar: beide organisaties verzorgen in de zomervakantie missionair recreatiewerk op verschillende campings in heel Nederland. Het mimeteam studeert een mime-voorstelling in en bezoekt met deze voorstelling verschillende E&R- en Dabarprojecten, om zo met theater de campinggasten te bereiken. We zoeken nieuwe teamleden voor aankomende zomer en in uw ledenbestand zijn ongetwijfeld enthousiastelingen te vinden. Daarom zouden we onderstaand bericht graag onder de aandacht brengen bij uw leden. In de bijlage kunt u de bijbehorende foto vinden.Meespelen met het E&R mimeteam
Het E&R mimeteam zoekt versterking! Heb jij interesse? Wij willen met theater iets van God laten zien aan Nederlandse campinggasten en met hen in gesprek gaan over belangrijke levensthema's. Daarvoor studeren we een voorstelling in en gaan we aankomende zomer een week op pad naar verschillende campings. Elk dagdeel bezoeken we een ander E&R- of Dabarproject om onze voorstelling te spelen en met het publiek na te praten. In het voorjaar besteden we zes zaterdagen aan het instuderen van onze voorstelling, onder begeleiding van professionele mimespelers. Data van de oefendagen en de speelweek zijn nog in overleg. Lijkt jou het leuk om deel te nemen? Dit is dé kans om lekker gek te doen, te genieten van heel veel gezelligheid en Gods liefde te verspreiden! Kijk dan verder op onze Facebook (https://www.facebook.com/ER-Mimeteam-313796338807664/) of stuur ons een berichtje via mimeteameenr@gmail.com! Of tip een ander die dit wellicht leuk zou vinden :-)

Groetjes!
E&R Mimeteam 2018 - Tieneke, Yvonne en Sophia

F Duijzer ~

Amicae amicique,

Geloof jij ook dat gepassioneerde christenstudenten daadwerkelijk een verschil kunnen maken? En dat veel christenstudenten nog wel wat passie kunnen gebruiken?

Dan zit je goed bij de Live it! commissie van IFES. De Live it! wil studenten toerusten en visie en passie voor het evangelie geven. De commissie zoekt nog een aantal leden: penningmeester, fondsenwerver (acquisitie), huishoudelijk en PR.

Het is erg gaaf om een keer een commissie te doen bij IFES, je organiseert niet alleen een super mooie conferentie, maar IFES investeert ook in jouw ontwikkeling. Je leert allerlei nieuwe mensen kennen en doet alles bij elkaar een mooie ervaring op.

Heb je interesse in een van de functies, neem dan contact op met Joël (joel@ifes.nl)

Hartelijke groet,
Uw studentenwerper,
Frank Duijzer

Am. Ruiter •

In het verleden hebben vele C.S.R.-ers hieraan meegedaan:

Altijd al een aantal weken in een Europese stad willen wonen en werken? En daarnaast iets te leren over gidsen, kerkarchitectuur- en leven?
De organisatie ARC biedt je de mogelijkheid om, als student, gedurende een periode van twee tot vijf weken - in je eigen taal - gratis rondleidingen te verzorgen in bijvoorbeeld de kathedraal van Gent, Luxemburg, Oxford, Bordeaux of Florence.

Uiteraard krijg je vooraf ter plekke een korte opleiding. Je leeft gedurende de periode in een gemeenschap met andere Europese studentgidsen. Het gemeenschapsleven is minstens zo belangrijk als het gidsen zelf.
De vereniging bekostigt je verblijf; je werkt verder als vrijwilliger. Reiskosten en verdere uitgaven zijn voor eigen rekening.

Lijkt het je wat? Kijk dan voor meer informatie op http://www.arcnederlandvlaanderen.eu of mail naar informatie@arcnederlandvlaanderen.eu.

Am. Ruiter •

LKvV zoekt Dagelijks Bestuur 2018 - 2019!

Weet jij nog niet wat je na de zomer wilt gaan doen? De Landelijke Kamer van Verenigingen is op zoek naar het Dagelijks Bestuur 2018 - 2019! Wij zijn op zoek naar personen die lid zijn bij één van de 47 lidverenigingen en zich een jaar lang willen inzetten voor het Nederlandse verenigingsleven.

Wil jij...

… 42.000 verenigingsstudenten vertegenwoordigen?
… Landelijke congressen organiseren?
… Om tafel zitten met Eerste en Tweede Kamerleden?
… Hét aanspreekpunt zijn voor de media?
… Én borrelen door het hele land?

Dan is een bestuursjaar bij de LKvV iets voor jou!

Wil je meer weten? Kom dan naar de interesseborrel op dinsdag 6 maart om 19:30 bij het USC te Utrecht en klik hier om vrijblijvend een informatiebrochure aan te vragen.

Solliciteren kan tot en met 30 april door je cv en motivatiebrief te sturen naar quaestor@lkvv.nl. Misschien vervul jij dan volgend jaar een bestuursfunctie bij de LKvV!

Am. Ruiter •


Am. Ruiter •

Deadline aanmelding LKvV Dagelijks Bestuur 2018 - 2019!

Weet jij nog niet wat je volgend jaar wil gaan doen? Ben jij geïnteresseerd in een fulltime bestuursjaar op landelijk niveau? De Landelijke Kamer van Verenigingen is op zoek naar het Dagelijks Bestuur 2018 - 2019! Voor meer informatie klik hier. Je hebt tot 30 april om je CV en motivatiebrief in te sturen naar quaestor@lkvv.nl.

bewerkt door

Am. Marting •

Amicae amicique,

Wil je graag jezelf ontplooien naast je studie? Wil je graag je horizon verbreden en een comissie/bestuur doen buiten de C.S.R.-bubbel? Dan is er nu de beste gelegenheid om je te oriënteren. Vanuit ORAS is er een extracurriculaire markt georganiseerd, zo kan jij ontdekken waar jij jezelf aankomend jaar tussen ziet!

Lijkt dit je leuk? Zet jezelf dan op aanwezig in dit facebook evenement en dan zien we elkaar op donderdag 17 mei in de lunch op de freezone voor IO!

tl;ng: Supermooi externe ontplooiing, kom 17 mei oriënteren voor IO.

Ama. Smits •

Amicae amicique,

Als Studenten Vrijwilligerswerk Delft (SVD) zijn wij aan het nadenken over onze opvolging. Afgelopen zomer is SVD opgestart vanuit o.a. ORAS en de VSSD omdat vrijwilligerswerk onder studenten binnen Delft meer op de kaart te zetten.

Inmiddels is de website Klik! helemaal vernieuwd en werken we hard door om een platform te realiseren waar studenten die vrijwilligerswerk zoeken en instanties die vrijwilligerswerk aanbieden elkaar kunnen vinden.

Op dit moment zijn we als parttime bestuur met vier studenten van Laga, Virgiel, SJB en C.S.R. en volgend jaar willen we ook graag weer een C.S.R.er in de groep. De groep wordt dan ook hopelijk aangevuld met iemand van DSC.

Qua tijd ben je maximaal 1 dag per week met de taken bezig. Het werk is ontzettend afwisselend; je zit aan tafel met de gemeente (binnenkort gaan we bij de burgemeester op de koffie!), de TU en de instanties die vrijwilligerswerk aanbieden. Bovendien is het ontzettend dankbaar en mooi werk om te doen. Je bent namelijk echt bezig de kloof tussen niet- studenten en studenten in Delft te dichten.

Lijkt het je tof om je naast C.S.R. in te zetten voor de stad Delft en de TU of heb je andere vragen? Neem dan contact met mij op, of stuur een mailtje naar contact@studentenvrijwilligerswerkdelft.nl.

Amicaliter,
Ama. Smits sr.

L.C. van Leeuwen

Amicae amicique,

Rode Kruis Studenten Delft bestaat nu een jaar. Ons doel is naamsbekendheid te creëren en meer studenten maatschappelijk te betrekken in de omgeving van Delft. Dit in de vorm van bestuur, commissie of flex-vrijwilligers.

Voor het academische jaar 2018-2019 zijn we op zoek naar 5 nieuwe parttime bestuursleden voor het tweede Rode Kruis Studenten Delft! We zoeken enthousiaste studenten die voor een jaar de volgende functies willen vervullen: penningmeester, voorzitter, secretaris, interne betrekkingen en PR.

Lijkt dit je leuk, heb je vragen of wil je wat meer informatie? Je kan mij dan altijd een berichtje sturen.
Wil je je direct opgeven? Stuur dan een mail met je motivatie en CV naar studenten@nrkdelft.nl.

Am. Treurniet •

Beste Leden,

Vind jij het geweldig om andere culturen te ontdekken? Wil je vrienden maken verder dan de Nederlandse grens, maar toch in Delft studeren? Ben je opzoek naar bestuurservaring en wil jij een nieuw initiatief opzetten en tot een groot succes brengen? Dan zijn we opzoek naar jou!

Delft United is een organisatie die Nederlandse en internationale studenten verbindt. Door middel van een buddyprogramma wordt een Nederlandse student aan een internationale student gekoppeld. Samen zullen deze studenten het studentenleven in Delft gaan ontdekken en op veel verschillende verenigingen een kijkje kunnen nemen. Er zullen regelmatig borrels, diners en andere activiteiten georganiseerd worden.

Delft United is een initiatief opgezet door twee verenigingen die graag Nederlandse en internationale studenten samenbrengen, echter kunnen wij het niet alleen. Wij zijn opzoek naar vijf enthousiaste studenten die samen met ons dit initiatief van de grond willen tillen en het eerste jaar van Delft United tot een succes willen maken.

Ben jij enthousiast, gemotiveerd en ben jij niet bang om een uitdaging aan te gaan? Geef dan je interesse voor het allereerste Delft United bestuur op via de volgende Google forms.

Voor meer informatie kun je kijken op de site van Leiden United.

Met vriendelijke groet,
Paula van Royen, senaat DSC & Daniel Houwing, bestuur Virgiel

Am. Ras •

Amicae amicique,

Vind jij ook dat stilzitten voor op de wc is? Houd jij ervan om dingen te ondernemen?

Kom een commissie doen bij YES!Delft Students! Zet samen met een gedreven en gezellige commissie grote evenementen met inhoud neer in de meest innoverende omgeving van Delft. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om soft- en hardskills te ontwikkelen door professionele trainingen. Lijkt dit je leuk? Kom naar onze commissie interesse borrel.

YES!Delft Students is de studentenorganisatie van YES!Delft, het grootste hightech ondernemerscentrum van Europa. YES!Delft Students stimuleert en ondersteunt gemotiveerde studenten van de TU en omgeving om hun horizon te verbreden op het gebied van ondernemerschap. Dit gebeurt door uitdagende evenementen te organiseren die de vele mogelijkheden en kansen van het ondernemerschap laten zien.

Kom 13 september naar onze commissie interesse borrel en ontdek wat YES!Delft Students jou te bieden heeft.

Kan je niet naar de borrel komen? Kom dan naar onze commissie interesse lunch op 14 september! Of kom een kopje koffie doen en vul deze google form in.

Tot dan!

Ama. Golverdingen •

Rode Kruis Studentendesk Delft zoekt jou!

Rode Kruis Studentendesk Delft wil studenten meer betrekken bij het vrijwilligerswerk van het Rode Kruis. Wij zoeken mensen die graag andere mensen helpen, of die het leuk vinden om evenementen, workshops of lezingen te organiseren om mensen bewust te maken van hoe zij hun steentje bij kunnen dragen. Hiervoor gaan wij verschillende commissies/projecten opzetten:

Met korting een EHBO-diploma waarmee je ook hulpverlening kan doen bij (studenten)evenementen.
Serious Request commissie of Rode Kruis week commissie. Deze commissies zamelen op een creatieve manier geld in voor de goede doelen waar het Rode Kruis zich voor inzet.
Een Awareness commissie die zich focust op zelfredzaamheid. Deze commissie organiseert leuke activiteiten voor bijvoorbeeld ouderen of asielzoekers, of workshops om mensen bewust te maken van hoe zij zichzelf en anderen kunnen helpen.
Het AED project. AED’s kunnen levens redden en daarom is het belangrijk dat er een database komt van waar AED’s zijn en wanneer ze beschikbaar zijn.

Heb je interesse? Vul het formulier in, of stuur een mail naar: studentendesk.delft@rodekruis.nl
Link naar het interesse-formulier: https://goo.gl/forms/iCb9bh5mhkM6OkD63

Am. Ras •

Morgen is dus de commissie interesse borrel voor YES!Delft Students! Langskomen kan altijd, het is helemaal vrijblijvend! Wees erbij en zet dit lustrumjaar de gaafste evenementen neer, leer nieuwe mensen kennen en kom meer te weten over de innovatieve wereld van ondernemerschap! Donderdag 13 september, 17:00-19:00

Facebook evenement

Ama. Golverdingen •

Delft United


Ama. Golverdingen •

Vanuit de LKvV de vraag of ik onderstaand bericht wilde delen:

Gezocht: Enthousiaste verenigingsstudent voor de LKvV Onderzoekscommissie!

Ben jij geïnteresseerd in het reilen en zeilen van studentenverenigingen? Zoek je naar een gezellige én inhoudelijke aanvulling voor je studie? Wil jij je CV bijspijkeren met een landelijk onderzoek? Dan is de Onderzoekscommissie van de Landelijke Kamer van Verenigingen iets voor jou!

Elk jaar doet de Onderzoekscommissie van de LKvV een landelijk onderzoek naar een onderwerp dat relevant is voor studentenverenigingen. Leden van deze commissie komen uit verschillende steden en zetten zich samen in voor dit onderzoek, waarbij je in aanraking komt met verschillende verenigingen en andere instanties.

De LKvV is op zoek naar drie tot vijf enthousiaste studenten van een studentenvereniging die in deze commissie willen plaats nemen. Het onderzoek vindt plaats van november tot mei, en neemt ongeveer zes tot acht uur per week in beslag.

Zie jij het al helemaal zitten? Mail dan vóór 8 oktober 2018 je motivatie en je CV naar assessor@lkvv.nl . Heb je nog vragen, dan kan je altijd bellen naar 030-2304298.

Met vriendelijke groet,

Meike Kievits
f.t. Assessor der Landelijke Kamer van Verenigingen