Hartige Samaritaan Restaurant 2019

Am. Weststeijn
Lieve leden en novieten,

Na het succes van twee jaar terug is Hartige Samaritaan weer terug! Als nieuw managementteam hebben we weer mooie ideeën uitgewerkt en deze hopen we o.a. samen met jou te gaan verwezenlijken. Hartige Samaritaan is de ideale mogelijkheid om te integreren met vluchtelingen, burgers en studenten van andere verenigingen en om de gemeente Delft weer stukje mooier te maken!

Voor de personen die Hartige Samaritaan nog niet kennen; wat is het?
Hartige Samaritaan is een pop-up restaurant waar integratie tussen vluchtelingen, studenten en burgers centraal staat. Tijdens de voorbereiding en draaimaand werken deze drie groepen samen om een restaurant neer te zetten waar gasten kunnen genieten van gerechten uit verschillende culturen. Dit biedt een mogelijkheid om in contact te komen met vluchtelingen en om de welwillendheid van Nederlanders naar hen te laten zien. Zolang vluchtelingen nog geen officiële verblijfsstatus hebben, mogen ze nog niet werken en dit betekent vaak dat de verveling toeslaat. Door hen een werkplek te geven binnen Hartige Samaritaan hebben zij een zinvolle bezigheid en doen ze tegelijk werkervaring op.

Hoe kan jij bijdragen?
Met het managementteam alleen gaat het niet lukken om een heel restaurant te openen en daarom hebben we jouw hulp nodig! Er zijn 9 commissies (zie afbeelding) waarin je jouw enthousiasme, creativiteit en kwaliteiten kan inzetten. De commissies zullen gevuld worden met studenten, burgers èn vluchtelingen. Loop jij wel warm voor dit project en heb je een aantal uurtjes in de week over? Geef je interesse dan aan op https://www.hartigesamaritaan.nl/vrijwilliger-worden, kom langs op de interesseborrel op 10 oktober (https://www.facebook.com/events/336064866968328) of schiet een van ons aan op de borrel! De draaimaand van het restaurant staat gepland van 23 februari tot 23 maart. De commissies zullen lopen van november tot april, afhankelijk van de commissie. Ook de werkdruk scheelt per commissie, dus er is voor ieder wat wils!

Wij hebben in ieder geval zin om van start te gaan met de commissies! We hopen dat er dit jaar ook weer C.S.R.’ers zijn die enthousiast zijn en mee willen draaien in de commissies!

Namens MT Hartige Samaritaan 2019,
am. Weststeijn, am. De Nooijer & am. Kool jr.


bewerkt door
Am. Weststeijn
Dit is dus vanmiddag/vanavond! Bent u erbij?
Am. Kool jr.
Amicae amicique, lieve novieten,

Vind je dit ook zo'n mooi project? Wil jij graag je steentje bijdragen aan het opzetten van dit restaurant? Vind je commissie doen prachtig en ben je ook maar een klein beetje geïnteresseerd? Ketz je dan in in de onderstaande interesseketzers. We kunnen je hulp namelijk heel goed gebruiken!

Het tonen van interesse kan tot en met 20 oktober. Heb je nog vragen? Schiet dan mij, Cornel of Arend-Jan aan, bel ons, mail ons, eb ons of ga naar hartigesamaritaan.nl

Interesseketzers:

Namens MT Hartige Samaritaan 2019,
Am. Kool jr., am. De Nooijer & am. Weststeijn.
Am. De Nooijer
Lieve leden en novieten,

Deze week wordt er nog hard gewerkt aan het vullen van de commissies. Daarom voor u nog een herinnering: Als u uw interesse nog niet doorgegeven hebt, doe dat snel! De commissies lopen in de tweede en derde periode.

Interesse doorgeven kan via een berichtje naar Wesley, Cornel of mij. Schroom niet om ook een berichtje te sturen voor meer informatie, dat geven we graag!

Groetjes namens MT Hartige Samaritaan,
am. De Nooijer
Am. Kool jr.
Amicae amicique, lieve novieten,

De crowdfunding menigte-financiering is van start gegaan! Help het restaurant opstarten met een donatie. Je wordt beloond met een mooie pollepel, een overheerlijk diner, een prachtige gegraveerde snijplank of zelfs de mogelijkheid om taart te mogen eten met bestuur. Wie wil dat nou niet?!

Het geld is nodig om de eerste uitgaven te gaan doen, zoals het aanschaffen van ingrediënten, vergunningen, de eerste huur en de inrichting van het pand!

Draag vluchtelingen een warm hart toe en help ons! Help ook jezelf aan bijvoorbeeld een lekker dinertje met je galadate, bidgroepje, beste vrienden, minder beste vrienden, relatie, huisgenoten, verticalegenoten, lichtingsgenoten, bestuursgenoten, je moeder, je vader, broers, zussen, neven, nichten, ooms, tantes, opa's, oma's, studiegenoten, je buren, VVV'tjes en andere (on)bekenden. Doneren kan hier.

Hartelijk bedankt! Vertel het vooral ook door!

Namens het MT Hartige Samaritaan 2019,
Am. Kool jr.
Am. Van Galen
Wellicht hebt u gelijk als u zegt dat ik als nanoviet er niet over mee kan praten, want het kan inderdaad zo zijn dat u het novitiaat als zeer zwaar hebt ervaren. Hoewel de week soms zwaar was, werd er echter toegewerkt naar een helder doel: u leert uw nieuwe thuis en uw huisgenoten in vlugge vaart beter kennen.

Veel Syriërs en Eritreeërs hebben tijdens hun reis van thuisland naar toevluchtsland in veel zwaarder weer verkeerd. En eenmaal op een veilige plek aangekomen kom je er dan achter dat je identiteit, zekerheden en naasten zijn achtergebleven aan de grens. Je nieuwe plaats voelt nog niet als thuis en je hebt nog geen huisgenoten.

Hartige Samaritaan wil jou ondanks de politieke brei die er om je heen ontstaan is graag helpen. Je kunt mensen leren kennen, je kunt leren om je verstaanbaar te maken en je kunt leren hoe we hier met elkaar omgaan.

Hartige Samaritaan kon in 2017 rekenen op veel steun vanuit C.S.R., gelukkig maar! Ook dit jaar vullen veel van onze leden een commissie/het MT.

Maar beter nog: iedereen kan nu meewerken!

De crowdfunding is gestart en voor het vluchtelingenrestaurant kunt u nu al een diner veilig stellen (en niet te vergeten: uw ouders, VVV'tjes die toch nog langs moeten komen, opa en oma, lichtingsgenootjes, JV-matties enz. enz. ook). We hebben jullie deelname nu al nodig, zodat er ook al uitgaven kunnen worden gedaan, voordat er geld van het restaurant is binnengekomen.
Spreidt dus het woord! Nodig mensen die je kent uit om alvast een donatie te doen.

Voor uw donatie die voor 1 februari is gedaan krijgt u altijd een bedankje, variërend van een heerlijk diner tot een speciaal ontworpen snijplank of Delftsblauw bordje.

TUURLIJK, DOE IK
(deze link is op magische wijze al helemaal klaargemaakt om in je appgroepen door te sturen (!))
Am. Van Galen
Beste NL-inboorlingen,

Bij dezen wil ik u graag herinneren aan de woorden die in deze draad gesproken zijn:
Citaat van 1645:

Draag vluchtelingen een warm hart toe en help ons! Help ook jezelf aan bijvoorbeeld een lekker dinertje met je galadate, bidgroepje, beste vrienden, minder beste vrienden, relatie, huisgenoten, verticalegenoten, lichtingsgenoten, bestuursgenoten, je moeder, je vader, broers, zussen, neven, nichten, ooms, tantes, opa's, oma's, studiegenoten, je buren, VVV'tjes en andere (on)bekenden.
Goed gezien, de kernzin ontbreekt!
Citaat van 1645:
Doneren kan hier.
Het zijn de laatste dagen voor de crowdfunding, het zou supergaaf zijn als deze dagen het doel van 6000 euro wordt gehaald! Zet je beste beentje voor en kop die deelname aan de actie nog even in!
Ama. Van den Berg
Lieve leden en novieten,

23 februari nadert al snel (de dag na het gala). Vanaf dan tot 23 maart hebben we 6 dagen per week zo'n 20 Nederlandse vrijwilligers (bediening/keukenhulp/gasten begroeten) per dag nodig om het restaurant draaiend te houden. Je kunt je individueel of in een groep (bijvoorbeeld kring/bidgroep/projectgroep/huis) opgeven om een middag/avond te komen helpen, of misschien heb je überhaupt heel veel vrije tijd en kun je ons een paar dagdelen met je aanwezigheid verblijden.

Je kunt je hier opgeven. Als je met een groep komt helpen, mag je ook een meeltje sturen naar medewerkers@hartigesamaritaan.nl.

Dus vul hem snel in en spoor iedereen die je tegenkomt aan om mee te komen helpen!
Ama. Van den Berg
Vul nog snel de enquête in, we hebben echt nog superveel medewerkers nodig!

Daarnaast is natuurlijk de Hartige maaltijd van aankomende woensdag zeer aanbevolen!
Am. Van Galen
Citaat van 1359:
enquête

Schrijf je via deze link nog steeds in als vrijwilliger!

Daarnaast: de reserveringen van Hartige Samaritaan zijn trending. Daar zijn we ontzettend blij mee! Met zo'n 1800 plekjes die al gedibst zijn binnen een maand laten we menig restaurant in Delft achter ons.

Helaas hebben al deze plekken tot gevolg dat er steeds minder plekken vacant zijn. Met de reservering van u en uw vrienden/familie is enigszins haast geboden!

U hebt nog tot 23 maart op een plekje veilig te stellen, maar wacht niet langer met de datumprikker en reservering!

Link ik je direct even naar het juiste adres
Openbaar forum Voor iedereen leesbaar, doorzoekbaar door zoekmachines.
Zet [prive] en [/prive] om uw persoonlijke contactgegevens in het bericht.
Hier kunt u een bericht toevoegen aan het forum. Het zal echter niet direct zichtbaar worden, maar éérst door de PubCie worden goedgekeurd. Het vermelden van uw e-mailadres is verplicht.
Niet ingelogd