Delftse studenten gaan voor zuinig

Am. Van Beugen
Het team van de TU Delft, genaamd MOR (Modular Office Renovation), wat bestaat uit 54 studenten heeft eind vorige maand een prototype onthult dat een inefficiënt kantoor renoveert in een appartement dat minder energie verbruikt dan dat het zelf produceert! Volgende maand gaat het team met dit prototype naar Hongarije om mee te doen met de Solar Decathlon Europe 2019. Dit is een competitie voor studenten om zo energiezuinig mogelijke huizen te bouwen.

Energie en duurzaamheid
Een modulair en ‘netto-positief’ appartement, daar is het prototype op gebaseerd. Dit wil dus zeggen dat het gebouw zelf meer energie produceert dan dat het gebruikt, over duurzame energie gesproken! Ook wordt de lucht die binnenkomt automatisch gefilterd, waardoor er een binnenklimaat ontstaat waar voedsel verbouwd kan worden. Easyswitch.nl legt uit dat het MOR-team zich op 5 aspecten focust: energie, water, biomassa, materialen en lucht.
Openbaar forum Voor iedereen leesbaar, doorzoekbaar door zoekmachines.
Zet [prive] en [/prive] om uw persoonlijke contactgegevens in het bericht.
Hier kunt u een bericht toevoegen aan het forum. Het zal echter niet direct zichtbaar worden, maar éérst door de PubCie worden goedgekeurd. Het vermelden van uw e-mailadres is verplicht.
Niet ingelogd