Roetveegpiet gezocht

Ama. Van Doorn
Prachtige Civitas,

Misschien heeft u vroeger wel eens bij u in het dorp piet gespeeld, misschien bij u op school. Zo niet, dan is nu uw kans om dit te beleven. Zo wel, nu is uw kans om dit nogmaals te beleven, maar dan epischer. U mag mee varen met de stoomboot en daarna in de optocht duizend veel kinderen blij maken.

Hieronder vind u meer informatie:


Geachte dames en heren,

De intocht van Sint Nicolaas en Pieten op zaterdag 23 november 2019 staat alweer bijna voor de deur. De Goedheiligman heeft in Delft altijd zo’n 120 Pieten mee. Wij spreken in Delft al jaren van Pieten. Daaronder zijn Pieten die zeer geoefend zijn en vaak door de schoorsteen gaan (in de volksmond spreken we dan van Zwarte Pieten), maar ook Pieten die nog niet zo vaak geoefend hebben (en dan Roetveegpiet zijn). Van die laatste categorie hebben we voor een stad als Delft echter nog te weinig.

Onze burgemeester – mevrouw Marja van Bijsterveldt – kwam met het idee om jullie alsnog een keer te benaderen met deze oproep. Vandaar onze vraag aan jullie om binnen jullie organisaties te vragen wie Sint en Pieten dit jaar als Roetveegpiet willen komen helpen. De intocht is op zaterdag 23 november a.s. en voorafgaande aan de stoet hebben wij nog een avond om iedereen die zich heeft opgegeven bij te praten en verder te leren kennen.

Diegenen die zich opgeven, hebben een hele leuke dag in het vooruitzicht. Niet alleen met elkaar al bij het omkleden en schminken (ook Roetveegpieten moeten nog steeds ietsjes geschminkt worden), maar ook op de boot, tijdens de route en na afloop als we gezamenlijk nog even napraten en iets drinken en eten. Er staat – behalve de onuitgesproken dank van duizenden kinderen en een heerlijke chocoladeletter van Chocolaterie De Lelie – geen vergoeding tegenover. Als organisatie beschikken wij over pakken, dus je hoeft zelf geen kosten te maken.

Willen jullie meer informatie met betrekking tot deze vraag? Bel (06-20014197) of mail (hermanweyers@gmail.com) me dan even, zodat ik meer informatie kan geven. De leden die willen meedoen, kunnen zich opgeven via regelpietdelft@gmail.com. Wij vragen hen om hun naam, adres, mail en telefoonnummer op te geven, zodat wij hen rechtstreeks kunnen benaderen voor nadere informatie en instructies.

Met vriendelijke groet,
Herman Weyers, voorzitter

TL;NG: Speel roetveegpiet, 23 november, mail regelpietdelft@gmail.com voor aanmelden met naam, adres, mail en telefoonnummer
Am. De Rooij sr.
Gheghe, Regelpiet
Openbaar forum Voor iedereen leesbaar, doorzoekbaar door zoekmachines.
Zet [prive] en [/prive] om uw persoonlijke contactgegevens in het bericht.
Hier kunt u een bericht toevoegen aan het forum. Het zal echter niet direct zichtbaar worden, maar éérst door de PubCie worden goedgekeurd. Het vermelden van uw e-mailadres is verplicht.
Niet ingelogd