[Extern] Lezingen

Pagina: 1 2
Am. Bosch •
Ook buiten C.S.R. worden er regelmatig lezingen aangeboden in het kader van academische vorming, actualiteit en soms zelfs christelijke vorming door bijvoorbeeld S4S, Studium Generale of het Veritas forum.
Middels dit draadje kunnen we elkaar op de hoogte houden, voor als u bijvoorbeeld geen gezichtenboek heeft. (Lang geen gek idee overigens)
Am. Bosch •
Zo. Dan trap ik af. Vanavond organiseert Studium Generale een debat omtrent het referendum over Oekraïne. Ja of nee? Aanstaande woensdag mogen we stemmen, maar als u nou nog geen idee heeft over wat u wilt stemmen, dan is misschien dit groot debat een leuk idee!

Verklapper

Op woensdag 6 april mogen we stemmen over de wet tot goedkeuring van het associatieverdrag met Oekraïne. Een dergelijk referendum hebben we in Nederland nog niet eerder gehad.

Wat houdt het verdrag eigenlijk in? Gaat het om slechts een handelsakkoord of heeft het verdrag verregaande politieke consequenties? In hoeverre helpen we Oekraïne met dit verdrag? Moeten we op 6 april naar de stembus en zo ja, waarom? Wat kan de uitslag van het referendum betekenen?

Om antwoord te geven op al deze vragen organiseren wij samen met Studium Generale TU Delft een debat-avond over het referendum en het associatieverdrag. Eerst zal er door twee experts een presentatie worden gehouden over de achtergrond, waarna een debat zal plaatsvinden tussen drie voor- en drie tegenstanders.

Het debat zal geleid worden door Jeppe van Aubel en Dylan Ahern van Room for Discussion. Room for Discussion is het interview programma voor politiek-economische ontwikkelingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Inleidingen:
- Martin Rosema (universitair docent politicologie aan de Universiteit Twente)
- Tony van der Togt (Rusland-deskundige van het instituut Clingendael)

Debat:
Voor:
- Paul Tang (Europarlementariër PvdA)
- Han ten Broeke (Tweede Kamerlid VVD)
- Joshua Livestro (hoofdredacteur Jalta.nl, voorzitter Stichting Stem Voor Nederland)

Tegen:
- Tuur Elzinga (Eerste Kamerlid SP)
- Kees van der Pijl (emeritus hoogleraar van de Universiteit Sussex, Raad van Advies van het Centrum voor Geopolitiek, Oorlogisgeenoplossing.nl)
- Arno Wellens (Hoofdredacteur 925.nl)

Zowel studenten als alle andere geïnteresseerden zijn deze avond van harte welkom!
Kom en zorg dat je op 6 april een goed geïnformeerde keuze kan maken!

Meer informatie over de sprekers en debaters worden in het evenement geplaatst.

De toegang is gratis. Zaal open vanaf 19:00


Kortom
- Groot debat Oekraïne. Ja of nee?
- Locatie: Aula TU Delft
- Tijd: 19:30-21:30, vandaag (4 april 2016)
Gezichtenboek evenement

bewerkt door : datum
Am. Jongbloed •
Hoe was de avond gisteren?
Am. Bosch •
Ik was er zelf niet bij i.v.m. training, maar van m'n huisgenoot hoorde ik dat het erg chaotisch was. Er werden wel enkele goede punten aangehaald, omtrent de invloed op de economie en in hoeverre je de burgers van Oekraïne helpt, maar de voor en tegenpartij stonden in veel punten recht tegenover elkaar, wat uitmondde in een welles-nietes discussie. Het liet duidelijk zien dat het stemmen een complexe situatie is, en dat er voor beide kanten wat te zeggen viel. Zeker als je je er verder nog niet in had verdiept was het denk ik een mooie avond.

Aan het eind was het latig in te schatten wat nou de juiste stem zou zijn. Verdere discussie kunnen we denk ik het best in het andere draadje doen.
Am. Bremer •
Am. Kruijsse •
Ik heb dit filmpje teruggekeken op Youtube en vond vooral het eerste deel heel verhelderend over de geschiedenis van referenda, wat de functies ervan is, en de hele situatie tussen de EU, Oekraine en Rusland. De discussie tussen de sprekers en daarna in de zaal was inderdaad een beetje chaotisch met oekrainse mensen die hard gingen roepen.
Am. Treurniet •
Wauw, een debat op snelheid x2 is echt onwijs enerverend. Ik begon zélf bijna Oekraïense krachttermen te spuien.
Am. Bosch •
Deze man is er weer, en hij geeft aanstaande zaterdag weer een lezing over de combinatie tussen wetenschap&geloof.

De onderwerpen voor deze keer zijn:

1) Dinosauriërs zijn 70 miljoen jaar geleden uitgestorven
2) Er is niet genoeg water op aarde voor een zondvloed
3) Complexe levensvormen zijn het resultaat van tijd en toeval
4) De uittocht van de Joden uit Egypte heeft nooit plaatsgevonden
5) Het monotheïsme komt voort uit het polytheïsme

De lezing vindt plaats op zaterdag 16 april om 20:00 in het kerkgebouw van Evangeliegemeente De Deur,
Zuiderweg 80 Rijswijk (Delft Noord)


Am. Van Galen
Tijdens de vorige lezing ben ik geweest. Wat me opviel was dat er een behoorlijk gedeelte van de zaal niet christelijk is. Met dat publiek ontstond er na afloop een interessante discussie. De lezing destijds was laagdrempelig, maar wel was duidelijk dat een gedeelte van de lezing niet echt zijn vakgebied is.

bewerkt door : Zinnen horen te lopen
Am. Rebel •
Genoeg reden om dus met veel C.S.R.ers heen te gaan zou ik zeggen. Ik ken de spreker vanuit het studentenwerkoverleg en ik wil hem graag aanbevelen. Hij heeft echt een hart voor studenten en is daarnaast zeker niet dom!
Am. Van der Weijden •
Hier ben ik bij. En u?
Am. Van de Ven •
Het Veritas forum in Leiden, met Arjen Lubach en Gert Jan Segers is helaas supersnel volgestroomd. Gelukkig beiden ze het ook tijdens de avond aan als levende stroom op Gezichtenboek.
En nu vroeg ik me af of er meer vanuit C.S.R. geïnteresseerd zijn en we wellicht in Confide kunnen kijken? Of dat er een zaaltje te regelen is op de TU met mokersnel internet en de mogelijkheid om het goed te volgen? Is er iemand die hier ervaring mee heeft?
Am. Van Grootheest •
Woensdag is er een lunchlezing bij de VvTP. Een oud lid van C.S.R., Martijn Schaafsma, komt spreken.

Citaat van Martijn Schaafsma:
Tussen 2002 en 2009 ben ik met veel plezier lid geweest van C.S.R..
Na mijn studie natuurkunde heb ik promotie-onderzoek gedaan bij het FOM-instituut AMOLF in de richting Nanofotonica, en sinds 2 jaar werk ik als techneut bij ASML. Komende tijd ben ik namens ASML 2x in Delft, en allicht is het voor leden van C.S.R. de moeite waard om eens van gedachten te wisselen.

Op 8 maart ben ik te gast bij de VvTP voor de ASML-lunchlezing om 12:30 uur. Tijdens deze lezing vertel ik wat voor moois we allemaal doen als bedrijf, en wat mij persoonlijk inspireert. Het zou leuk zijn om daar ook enkele C.S.R.-leden te mogen treffen!


Wil je meer info of een gratis lunch? Kijk dan op de VvTP stek
Am. Jongbloed •
Enkele dagen geleden kreeg ik een mail binnen van , o.t. vice-praeses van onze vereniging. Het betreft een lezing gegeven door Prof. dr. G. van den Brink op 26 maart om 20:00 uur op de VU in Amsterdam:

''Volgens sommigen valt het hele christelijk geloof om wanneer de evolutietheorie waar zou blijken te zijn. Volgens anderen maakt de evolutietheorie juist geen enkel verschil voor het geloof, omdat geloof en wetenschap nu eenmaal verschillende zaken zijn.

In deze lezing stellen we de 'what if?' vraag: wat als, zoals veruit de meeste natuurwetenschappers menen, de evolutietheorie in enigerlei vorm correct is? Wat betekent dit voor het christelijk geloof?

Spreker prof. dr. Gijsbert van den Brink is hoogleraar Theologie en Wetenschap aan de faculteit Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit (Amsterdam). Onder de titel "En de aarde bracht
voort..." bereidt hij een publicatie voor over christelijk geloof en evolutie.''

Meer informatie? http://lezingen.leeuwendaalkerk.nl/

bewerkt door
Am. Van Deursen
Een hele interessante lezing. Echter wil ik voor de correctheid vermelden dat het dus plaats vindt in de Leeuwendaalkerk (waar Am. Pel bolletje ook lid is), in plaats van de vermelde VU in Amsterdam.
Am. Gorsse •
Nog een interessante lezingenreeks!

Op 30 maart zal de derde editie van het ORAS Symposium plaatsvinden. Dit jaar is het thema “Wie betaalt, bepaalt - Is mijn toekomst te koop?”, dat zal gaan over de vercommercialisering van het hoger onderwijs.

Zodra de overheid bezuinigt op het hoger onderwijs, springen bedrijven in de bres met financiële middelen om onderwijsinstellingen te ondersteunen. Krijgen ze daarmee ook invloed op de invulling van het onderwijs? Zo ja, verruimt dit de kansen voor studenten omdat ze beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt? Of schaadt dit juist de onafhankelijke positie van de universiteit?

Tijdens het symposium zullen er een aantal lezingen zijn van interessante sprekers! Daarnaast kun je meedoen aan drie interactieve workshops. Aan het eind van de dag zal er een debat plaatsvinden tussen vertegenwoordigers van verschillende studentenorganisaties.

Het symposium is gratis te bezoeken! Ook kun je vrij in- en uitlopen gedurende de hele dag. Schrijf je in op http://symposium.oras.nl/ en maak kans op gratis lunch!

Meer info? Kijk op onze website http://symposium.oras.nl/ of op onze Facebookpagina: ORAS Symposium "Wie betaalt, bepaalt".

[IMG]http://i68.tinypic.com/2mes6rk.jpg[/IMG]
Am. Jongbloed •
Ama. Bouwmeester en ik zitten erover te denken om naar onderstaand C.S.F.R. Rotterdam-forum te gaan met als thema 'Eén algemene christelijke kerk!?'. Drie kwartiertjes fietsen gok ik, maar ik heb ook een auto waardoor we wellicht met z'n vijven in luttele minuten zouden kunnen afreizen? Meer mensen die mee willen?

Gezichtenboek-evenement
Am. Jongbloed •
Am. Meerman en ik zullen vanavond afreizen naar Gouda voor een lezing van Peter Hitchens (broer van de bekende en welbespraakte atheïst Christopher Hitchens) over zijn boek 'The Rage against God'.

Gezichtenboek-evenement


Toch niet, maar het wordt vast een interessante avond!

bewerkt door
Ama. Golverdingen
Een aankondiging van een congres wat ik via de mail binnen kreeg:

Op 20 oktober 2018 organiseert het Logos Instituut een congres over het thema ‘Schepping, wetenschap en ethiek’. De titel van het congres is ‘De waarde van de schepping voor wetenschapsbeoefening en ethiek’. Alle sprekers op deze conferentie zien het Woord van God als Zijn geopenbaarde Woord. Diverse onderwerpen zullen aan bod komen. Een greep: Is de Schrift (historisch) betrouwbaar?, Leidt wetenschapsbeoefening tot waarheid?, Hoe is deze kosmos ontstaan?, Past sterrenlicht van miljoenen lichtjaren ver bij een jong heelal?, Hoe doe ik Genesis theologisch gezien het meeste recht?, Wat zijn de knelpunten voor theïstisch evolutionisme?, Hoe hebben christenen in het verleden en heden gesproken over Genesis, een recente schepping, een wereldwijde zondvloed en de andere gebeurtenissen uit de Schrift?, Hoe duiden wij als christenen (met name diegene die Gods Woord betrouwbaar achten) gegevens uit bijvoorbeeld de biologie, geologie, theologie, kosmologie en filosofie? Het belang van dit congres zit hem hierin dat wij de wereld om ons heen zien als de geschapen werkelijkheid, zonder hierbij af te doen aan Gods Openbaring. Dan leidt onderzoek naar deze werkelijkheid tot verwondering en tot Gods eer.

De doelgroep van dit congres zijn studenten, predikanten, leerkrachten, academici en overig geïnteresseerden. Ook zou ik u willen vragen om andere mensen die binnen de doelgroep vallen te wijzen op het bovenstaande symposium. Aanmelden kan via www.oorsprong.info. Op deze website staat ook het programma en meer informatie.
Ama. Golverdingen
Een aankondiging van een lezing van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie die mij als nanobioloog bijzonder aan het hart gaat. Ik denk dat het het waard is om hier als Christen binnen zo'n congres eens over na te denken!Ziekten wegknippen uit DNA: is dat scheppingsdrang of rentmeesterschap? Op vrijdag 12 oktober gaan we graag met jullie in debat over het thema ‘gentech’, over de kansen die gentechnologie biedt en de risico’s die eraan verbonden zitten.

We beginnen met een college van dr. René Fransen die ons bijpraat over wat er nu al mogelijk is (en dat is best veel) en welke ethische vragen daarbij komen kijken. Daarna is er debat met Carla Dik-Faber. Van harte uitgenodigd voor het hele programma, en natuurlijk ook de rest van de vereniging. Meer informatie en aanmelden via de website.


Praktische informatie

Thema: Gentech
Spreker: dr. René Fransen en Carla Dik-Faber
Datum: vrijdag 12 oktober
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Inloop: 13.30 uur
Locatie: Domus Medica, Mercatorlaan 1200, Utrecht
Pagina: 1 2
Openbaar forum Voor iedereen leesbaar, doorzoekbaar door zoekmachines.
Zet [prive] en [/prive] om uw persoonlijke contactgegevens in het bericht.
Hier kunt u een bericht toevoegen aan het forum. Het zal echter niet direct zichtbaar worden, maar éérst door de PubCie worden goedgekeurd. Het vermelden van uw e-mailadres is verplicht.
Niet ingelogd