Podium voor Grote Vragen - Over God en geweld

Niet ingelogd
Leidt religie tot geweld? In het Oude Testament lezen we soms over geweld in opdracht van God; in het Nieuwe Testament juist over de liefde van God en Jezus die oproept vredestichters te zijn. Hoe kan dat? God is toch onveranderlijk?

Ben je geïnteresseerd in deze vraag en wil je hierover discussiëren? Kom dan naar het elfde 'Podium voor Grote Vragen' op maandagavond 28 oktober 2019. Inleider is Angelina Hartendorp; Ontmoetingsruimte Morgenstond; Koffie om 19.45 uur; Aanvang 20.00 uur; Afsluiting 22.00 uur. Gasten ook van harte welkom!

Het 'Podium voor Grote Vragen' is een maandelijks podium waarin 12 vragen aan de orde worden gesteld; oprecht gestelde vragen waar je soms maar moeilijk een antwoord op kan formuleren. Samen zullen we na een korte inleiding onder leiding van de Geest en speurend in de Bijbel naar gelovige antwoorden zoeken. De laatste podiumavond zal zijn op 25 november (Hemel en hel in het hiernamaals?; Inleider Sifra Bol).Niet ingelogd
Morgenstond - Podium voor grote vragen - Hemel en hel in een hiernamaals?

Wat moet ik me voorstellen bij de hemel, bij de eeuwigheid? En hoe zit het met de hel: Hoe kan een God van liefde mensen veroordelen en naar de hel sturen?

Ben je geïnteresseerd in deze vraag en wil je hierover discussiëren? Kom dan naar het laatste 'Podium voor grote vragen' op maandagavond 25 november 2019. Inleider is Sifra Bol. Ontmoetingsruimte Morgenstond; Koffie om 19.45 uur; Aanvang 20.00 uur; Afsluiting 22.00 uur. Gasten ook van harte welkom!

Het 'Podium voor grote vragen' is een maandelijks podium waarin 12 vragen aan de orde gesteld worden. Oprecht gestelde vragen waar je soms maar moeilijk een antwoord op kan formuleren. Samen zullen we na een korte inleiding onder leiding van de Geest en speurend in de Bijbel, naar gelovige antwoorden zoeken.Am. Talstra ☀
Aha, interessant, dit lijkt ook wel veel op de 17-delige lezingenserie "Hete Hangijzers", over 17 apologetische vragen over het christelijk geloof, die in 2008-2009 plaatsvond in De Morgenstond. Georganiseerd indertijd door o.a. Cees Dekker en Martine van Veelen, en door ondergetekende en door nog meer mensen. Zie ook het gelijknamige boek!

https://www.bol.com/nl/p/hete-hangijzers/1001004006914783/

Misschien goed om dit boek er ook even bij te pakken, tijdens deze avonden?
Openbaar forum Voor iedereen leesbaar, doorzoekbaar door zoekmachines.
Zet [prive] en [/prive] om uw persoonlijke contactgegevens in het bericht.
Hier kunt u een bericht toevoegen aan het forum. Het zal echter niet direct zichtbaar worden, maar éérst door de PubCie worden goedgekeurd. Het vermelden van uw e-mailadres is verplicht.
Niet ingelogd