Vereniging van christenstudenten

De Civitas Studiosorum Reformatorum is een actieve, christelijke studentenvereniging in Delft, rijk aan tradities die zijn ontstaan in haar 60-jarig bestaan. Het is een breed gezelschap van zo'n 300 leden met een zeer gevarieerde (kerkelijke) achtergrond, maar met een duidelijke eenheid door het christelijk geloof. C.S.R. is de plek waar al tientallen jaren studenten goede vrienden van elkaar worden, op intellectueel en geestelijk gebied groeien en goede studentengrappen uithalen.

Activiteiten

De diversiteit van C.S.R. kenmerkt zich ook door het brede scala aan activiteiten, zowel vormend als vermakelijk, sportief als ontspannend. De basisactiviteit is de tweewekelijkse bijbelkring. Daarnaast hebben we werkgroepen, lezingen en LeO’s die bijdragen aan jouw ontwikkeling! Verder zien we elkaar vaak in onze sociëteit Confide voor bijvoorbeeld onze maaltijden, borrels, feesten en lezingen. Ook kun je al je energie kwijt in de vele onderverenigingen en commissies. Zeilen, voetballen, wintersporten, een gala of weekend organiseren of samen blokken in de UB? Het is allemaal mogelijk bij C.S.R.

Relaxte sfeer

Wij houden van gezelligheid, borrelen en goede vriendschappen onderhouden. En we zijn ook zeker niet bang om een diepgaand gesprek over de Bijbel of hun visie op de hedendaagse maatschappij aan te gaan.
Neem ook digitaal een kijkje via deze website, of bekijk het filmpje hieronder:

Geloof, vorming, vrienden

Het hele jaar door worden er een hoop activiteiten georganiseerd door verschillende commissies en door ons bestuur: een groep van vijf studenten die voor een jaar fulltime C.S.R. runnen. Het belangrijkste onderdeel van onze vereniging (en de enige verplichte activiteit) is de kring: hier ontmoeten we elkaar elke twee weken in groepen van ongeveer 7 personen om elkaar te leren kennen, de Bijbel te lezen, te zingen en te bidden. Bovendien zijn er werkgroepen waarbij je in een bepaald onderwerp duikt, zijn er regelmatig lezingen, en ontmoeten we elkaar elke donderdagavond in onze sociëteit Confide om te borrelen en te relaxen. Daarnaast hebben we elke donderdag een gezamenlijke maaltijd, waar gasten ook zeker welkom zijn! Dus voel je vrij om een keer aan te sluiten (elke donderdag vanaf 18.00), stuur dan een mailtje zodat we een bord voor je klaar kunnen maken.