Geloof

Bijbelkring

De belangrijkste activiteit van de vereniging vindt plaats in een klein verband van circa acht personen: de bijbelkring. Elke twee weken komen leden samen om God en elkaar beter te leren kennen. De avond bestaat uit een maaltijd, kringonderwerp en loopt vaak uit op een borrel, waar echte kringliefde hoogtij viert. Elk half jaar wordt een nieuw thema behandeld. Het kringconcept kan per avond variëren maar bevat vaak aanbidding en gebed. Omdat onze leden uit allerlei kerken komen zijn de avonden erg dynamisch. Kringen is dan ook bedoeld om samen dichter bij God te komen en Zijn liefde en wijsheid proberen te bevatten en te delen.

Als je lid wordt bij C.S.R., dan kring je in een eerstejaarskring, samen met andere eerstejaars en twee ouderejaars als kringleiders. Ben je geen lid, maar wil je wel kringen met een C.S.R.-kring? Neem hiervoor contact op met de vice-abactis.

Vriendschap

Waar je ook vandaan komt, als je gaat studeren maak je nieuwe vrienden. C.S.R. is dé plek om vriendschappen voor het leven te vinden. Door onze brede structuur zijn er altijd mooie mensen te ontmoeten met wie je het goed zult kunnen vinden. C.S.R. wil op deze manier een bloeiende gemeenschap vormen, waar jouw vrienden uit allerlei verbanden zich er altijd welkom kunnen voelen.

Leo

Er wordt 5 á 6 keer per jaar een LeO georganiseerd. LeO staat voor Laudate et Orate, wat Latijn is voor ‘praise & prayer’. Op LeO-avonden nemen we de tijd om als vereniging God te aanbidden. We zingen nummers uit onze bundel ‘Hemelsbreed’ en de avond wordt begeleid door de LeOband. Vaak wordt er in de voorbereiding een thema gekozen, die een rode draad vormt voor de avond. Het is heel tof om te merken dat er zo veel mensen afkomen op een LeO. Zorg dat jij er ook bij bent, zodat we samen God kunnen prijzen & aanbidden! Neem een kijkje bij de LeO tijdens de OWee van 2020!Studenten Alpha Cursus

Heb je vragen over het christelijk geloof? Vraag je je af waar christenen nu eigenlijk hun geloof op baseren? De StudentAlpha probeert duidelijk te maken waar christenen in geloven en waarom. Tien woensdagavonden ben je welkom om je vragen te stellen, meer over christenen te leren en de basis van het christelijk geloof te behandelen.

Een avond ziet er ongeveer zo uit: Na een goede maaltijd en een kop koffie is er een spreker die het onderwerp van de avond inleidt. Na nog meer koffie of thee wordt er in kleinere groepen nagepraat over het onderwerp. De avond wordt uiteindelijk in gezelligheid afgesloten aan de bar. Lijkt het je wat of heb je meer vragen? Kijk op studentalphadelft.nl