×

Gezelligheid


Borrel

Naast de vorming is gezelligheid een belangrijk aspect van het verenigingsleven. Die gezelligheid wordt wekelijks op donderdagavond beleefd tijdens een borrel op sociëteit Confide. Op die borrel is er ruimte voor goede gesprekken met je vrienden, mooie grappen, een pot schaak en natuurlijk een keur aan versnaperingen. Vanaf een uur of tien staan de barmensen van de SocCie klaar om je te voorzien van fris, pils, of een goede whiskey. Vaak duurt de borrel tot in de kleine uurtjes, zo is er ruim de tijd voor intensieve gesprekken met vrienden of mensen die je nog niet zo goed kent.
Jan Pieter Waagmeester
Praeses der Sociëteitscommissie Aqua Forte 2007-2008

Maaltijden

Bij C.S.R. wordt er één keer in de week gegeten met alle leden die daar zin in hebben. Op de sociëteit Confide wordt er door twee leden zelf een maaltijd gemaakt, die voor drie euro voor alle leden toegankelijk is.
De maaltijden staan garant voor een hoop plezier. Eten moet je toch, en dankzij het grote aantal mede-eters worden er altijd wel grappen gemaakt. Met vrienden om je heen mag je genieten van het eten, goede grappen en gezellige verhalen. Daarnaast krijgt ook God een plaats in de maaltijd, door een bijbelstuk, gebed en het zingen van een aantal liederen.
Dit alles maakt dat de maaltijd de ideale plek is om mensen te ontmoeten, om geamuseerd en gevoed te worden. Op donderdag zie je je verenigingsgenoten nog eens, en kun je lol met hen hebben. Hierdoor vormt het eten een belangrijke deel in het informele contact met de C.S.R., iets wat je niet wil missen!
Hendrik-Jaap in ’t Veld
Corveemanager MaalCie 2005-2006

Feesten

Natuurlijk worden er op C.S.R. ook regelmatig geweldige feesten georganiseerd. Dit doen we omdat er altijd wel reden is voor een feest en omdat het kan natuurlijk! De meeste feesten zijn open voor niet-leden en worden dan ook altijd erg goed bezocht door externen, uit bijvoorbeeld andere studentensteden. Dit zorgt voor nog meer gezelligheid. Ook de aanwezigheid van goeie DJ’s en bekende bands geeft de feesten iets bijzonders. Hier staat tegenover dat C.S.R. ook vaak met een grote groep afreist naar bevriende verenigingen in andere studentensteden om daar hun feesten op te leuken met onze aanwezigheid.
Alle genoemde feesten worden misschien nog wel overtroffen door de ‘Dies Natalis’, de verjaardag van de vereniging. Gedurende twee weken in februari worden er fantastische festiviteiten georganiseerd, wat uiteindelijk wordt afgesloten met een geweldig, groots galafeest.
Al met al heb je als lid van C.S.R. heel veel mogelijkheden om is goed te dansen, plezier te maken en je vrienden/vriendinnen te spreken. Velen gingen je voor, ben jij er de volgende keer ook bij?
Leon Lammers
OWeeCie 2004

Dies

In het jaar 1961 werd C.S.R. opgericht. Dit heugelijke feit wordt groots gevierd tijdens onze dies, in februari. De dies omvat alle aspecten van een doorsnee burger verjaardag, maar is net een tikkeltje anders. Om te beginnen vieren we gewoon de hele week feest. Daarnaast doen we niet aan koekhappen en taartjes maken, maar hebben we tal van andere interessante activiteiten. Elke DiesCie vult de dies op haar eigen manier in. Er zijn echter een aantal activiteiten die elk jaar terugkomen. Dit zijn de LeO, de installatie-HV, waarin alle eerstejaars geinstalleerd worden, een open-podium, een receptie voor externen en internen en een afsluitend gala. Vooral het gala is zeker een aanrader en zal elk verjaardagsfeest overtreffen.
Willeke Neels
Praeses der DiesCommissie 2008

Lounge

Relax, chill, release the stress, expand your mind; het hedendaagse van wat ons ontvlucht, de termen zijn toegevoegd aan de oude vertrouwde ontspanning. De vereniging heeft verschillende momenten die speciaal voor de gelegenheid van ontspanning zijn ingericht, dit komt het best tot uitdrukking met de lounge. Het vindt plaats als de haarden te hard aanwakkeren, zoals dat kan gebeuren in periodes van deadlines en tentamens. Om tegen te gaan dat we hierin meegaan, wordt aan het eind van de tentamenweek elk kwartaal een ontvluchting geboden richting het "Lounge en Eetfeest", kortweg "LEF". Dit is de ultieme gelegenheid te genieten van het leven, vrienden te zien en een goed gesprek te hebben.
Afgelopen jaar is dit concept gebruikt in de open lucht midden in de TU-wijk. Het bood alle studenten aan de TU Delft de mogelijkheid om tussen studie door deel te nemen aan "de Mekellounge". Drankjes en snacks werden vrij verstrekt, er werd genoten van lekkere muziek. De vereniging heeft zich hierin dienstbaar opgesteld dit mogelijk te maken door hieraan mee te werken. Het is mooi om als vereniging naar buiten te treden, te laten zien hoe en wie wij zijn en een gesprek aan te knopen over de onvergankelijkheid.
Jonathan van den Berg
Platform Mekelparklounge 2007