Sociëteit

Ontstaansgeschiedenis

Vanaf 1966 was onze vereniging gevestigd in Civitas Centrum, aan de Oude Delft 251. Dit pand was te klein en daarom heeft de vereniging eind 2001 het huidige pand aan de Oude Delft 9 aangekocht. Het was wel nodig om deze oude bioscoop grondig te verbouwen. In twee jaar heeft het pand een hele metamorfose ondergaan. Het pand werd helemaal gestript, muren zijn gesloopt, extra verdiepingen zijn aangebracht en ramen zijn geplaatst. Na velen uren zwoegen en plezier konden we in 2003 het pand openen. Vele leden, oud-leden en betrokkenen hebben al die tijd hard gewerkt om deze fantastische sociëteit te realiseren. Het resultaat mag er zijn. Confide is een bijzonder stijlvol pand die mogelijkheden biedt voor lezingen, feesten, vergaderingen, borrels, praise avonden en maaltijden.

Borrelzaal

De sociëteit als huiskamer van de vereniging vindt zichzelf het beste in die hoedanigheid terug in de borrelzaal. De voorzaal van de sociëteit, uitgevoerd in donkerbruine en bordeauxrode kleuren, opgetuigd met gedempte verlichting, voorzien van een prachtige bar en loungebanken her en der, is de plaats van ontmoeting.
De prachtige houten vloer kan tegen een stootje en een omgebraste baas. Kroonluchters in Civitas-stijl maken de éénheid die hoogtij blaast compleet. Vergulde lijsten om spiegels maken het geheel nog groter dan het al is. De speciale (ViP)-Lounge behoeft nog wat ontwikkeling maar dat levert vooralsnog een mooie parallel met het leven. Ontwikkeling, daar zoeken we naar.
Hier op deze plaats word de waere amicitia gevierd, hand in hand, in de andere een glas, geheven en toegezongen. Wist u dat de voorzaal er nog mooier uitziet als de heren er in jas-das zijn en de vrouwen in mantelpakjes?

Achterzaal

Wanneer je door de borrelzaal je weg vervolgt naar achteren dan kom je terecht in een grote zaal met een podium en een tweede bar. Van deze 'achterzaal', die in november 2008 verbouwd is, wordt voor verscheidene doeleinden zeer nuttig gebruik gemaakt. Iedere maandag en donderdag zijn er maaltijden voor de vereniging. Er is ruimte om honderd man tegelijkertijd zittend aan tafels te laten eten. Als alle tafels opgeruimd zijn, is de zaal ook geschikt voor bijvoorbeeld het geven van een debat, een lezing, een feest, danslessen, cursussen, kruiwagenraces enz. Van het podium wordt ook veel gebruik gemaakt. Eens in de zoveel tijd komt een toneelgroep een theateropvoering geven en bandjes kunnen er oefenen en optreden. De zaal kan dankzij de aanwezige theater- en feestverlichting en een perfect afgestelde geluidsinstallatie gemakkelijk en snel verschillende functies vervullen.
Tot slot biedt een balkon bovenin de zaal de mogelijkheid tot het ‘verstoppen’ van een regisseur tijdens een uitvoering op het toneel, of het geven van altijd welkome serenades.

Bibliotheek

C.S.R. heeft een eigen bibliotheek en dat is best uniek. De bibliotheek is een ruimte op de eerste verdieping van de sociëteit. Hier staan, naast boeken, ook computers die door verschillende commissies worden gebruikt. De bibliotheek bevat ruim duizend boeken. Voor het grootste deel zijn dit boeken over het christendom, zowel materiaal voor bijbelstudie als apologetiek. In het assortiment zitten ook boeken die ingaan op aansprekende onderwerpen voor een christenacademicus, bijvoorbeeld: leiderschap, evolutie en schepping, seksualiteit, relaties, politiek, en religies. Daarnaast zijn er ook boeken voor pure ontspanning. Boeken kunnen gratis door leden worden geleend. Ieder lid dat afscheid neemt van de vereniging dient de bibliothecaris een boek aan te bieden, hierdoor groeit het assortiment jaarlijks met boeken die echt door leden gewaardeerd worden. Ook heeft de bibliothecaris een budget waarmee hij zelf het assortiment kan optimaliseren.