×

Sport

Sneeuwpret

Sneeuwprêt is de ondervereniging die elk jaar een fantastische wintersportreis organiseert, zowel voor leden als voor andere studenten die mee willen! Elk jaar gaat er dan ook een groep uit steden als Enschede, Leiden en Utrecht mee. Door de gemengde samenstelling van skiërs, boarders, diehards en feuten vind iedereen wel maatjes om mooie tochten mee te maken. Afgelopen jaar gingen we voor €359,- met 40 man negen dagen naar het gebied Flaine in Frankrijk. In het verleden hebben we onder andere Les Deux Alpes en Alpe d'Huez aangedaan. Zo rond het begin van Maart gaan we altijd weg, waardoor we na het hoogseizoen lekker lage prijsjes pakken.
Wintersport is een verslaving; wij helpen je het onder controle houden!
Ruben Verboon
Leider der Sneeuwpret

Batavierenrace

Heb je er wel eens van gehoord, de Batavierenrace? Dat is de grootste studenten-estafetteloop ter wereld. Verdeeld in 25 etappes wordt er door meer dan 300 ploegen van Nijmegen naar Enschede gelopen. Daarbij wordt een afstand van zo'n 180 km afgelegd. Ook C.S.R. stuurt elk jaar een team met getrainde en minder getrainde hardlopers naar het oosten des
lands. Afgelopen jaar hebben we met C.S.R. als Forrest Gump gehold en zijn we als 28e uit 312 geëindigd. Best een mooie prestatie. Ook dit jaar gaan we proberen om zowel persoonlijk als collectief te pieken. Als slagroom op de taart is er achteraf nog een groots feest op de campus van de UT. Ook supermooi. De Batavierenrace is kortom iets om elk jaar
naartoe te leven.
Jos Carrière
Leider der Batavieren

Ampel

Wat is nu lekkerder dan je helemaal te geven. Op een half kunstgras veld kun je alle opgekropte frustratie van vervelende docenten, mislukte tentamens en vervelende projectgenoten weg werken. En wel met een lekker potje voetballen. De mogelijkheid hiervoor is er, de kunstgrascompetitie!
Er zijn een aantal C.S.R.-teams die deelnemen. Dus voor iedereen die mee wil doen is er plaats. Wedstrijden duren een uur, lang genoeg om er helemaal voor te kunnen gaan. En eventueel lekker moe en voldaan aan de derde helft te beginnen. En daarbij is sporten ook nog eens gezond. Volgend jaar meespelen?
Jos Knoester
Leider der Ampel

Golfen

De meest edele heren der Civitas, en soms een verdwaalde vrouw, beoefenen, zoalsch het hun betaamd, daar zij behalve edel, elegantie hoogh in het vaendel dragen, de meest elegante sport die de aardbol sinds mensenheugenis kent. Voordat u het kostbare koord van het verhaal reeds hier verliest geef ik u een galante zwaai in de juiste richting. Zie hier, van bol naar het slaan van ballen. Van edel naar slaan met een club. Daar draait het om, in het leven en bij het golfen, richting bepalen, zwaaiend aanhalen, een korte en open blik werpen en dan die explosie van finesse. Kortom, al hier te saam bij één doen wij de tijden van weleer herleven en knikkeren wij opnieuw. Nu over grotere afstanden en met door clubs verlengde handen. Bukken zullen wij namelijk nooit, ook niet onder de zwaarste last.
Gert Jan Smit
Golfer